СЕМИНАР ЗА КОЛПОРТЕРИ И МИСИОНСТВО

Во саботата на 24 јануари во организација на одделението за мисионство при македонската мисија во црквата Влае во Скопје, се одржа еднодневен семинар за колпортери и мисионство во присуство на поголем број на верници од Скопје и на другите месни цркви од Македонија. Гости на семинарот беа директорот на издавачката куќа „ Препород„ од Белград, …

Секогаш имај Надеж

Џени Хериксон во осумнаесеттата година од својот живот била прогласена за најдобар атлетичар во својата школа. Меѓутоа една недела драстично се се променило. Џени и нејзината сестра во недела отишле на плажа. Тие решиле да скокаат во езерото од некоја висока карпа. Џени скокнала прва но не приметила дека водата е плитка. Во обидот да …

СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

Основното прашање со кое мора да се соочи секој разумен човек е прашањето за смислата на животот-прашање што окупирало многу мисловни луге во минатото, а кое и денеска е привлечно и актуелно. Веројатно сите ние во одредени мигови, на пример, набљудувајќи го прекрасниот залез на сонцето кое во свечена тишина тоне зад живописниот пејсаж, сме …

Извештај од Босна

Посветување на две бебиње во Сараево После еден долг период црквата во Сараево имаше предност да ги слуша радосните гласови на малите бебиња Инес Ањум и Рахела Леа Станик. Во сабота 22 ноември тие беа посветени и донесени пред Бога. За нивните родители тоа беше еден прекрасен ден а уште повеќе што својата радост можеа …

Здрав живот

Здравјето е ризница на богатството: – Од сите овоземски добра, здравјето е најскапоцено. Трупањето богатства (од материјална природа), образование и чест е премногу скапо ако поради тоа се загуби силата на здравјето. Ниедно од овие предности не може да обезбеди среќа ако здравјето е загубено. Злоупотребувањето на здравјето, на тој дар што ни го подарил …

Крштевање 22.11.2008

Во преполната сала на Христијанската адвентистичка црква во Кавадарци на ден 22.11.2008 година со библиско крштевање беа крстени 3 млади особи.Тие ја изразија својата љубов на Господа заветувајќи се со послушност и преданост кон неговата света волја. На свеченоста беа присутни гости од неколку цркви од Македонија.Крштевањето го изврши пастор Томе Божинов, а пригодни зборови …