Похота

Господе помогни ми да не копнеам за нештата кои не се добри за мене, правејќи ги мој бог наместо Тебе. Биди Бог на мојот живот.Амин Од каде се војните и од каде се борбите меѓу вас? Не доаѓаат ли од вашите страсни желби, што се борат во вашите членови? Сакате и немате, убивате и завидувате …

Сакајќи го Бога

Потсети ме Исусе дека најдобар начин да Ти ја покажам мојата љубов е да ја покажам мојата љубов кон луѓето околу мене. Те молам помогни ми да растам во љубовта како и да се отварам себеси се повеќе и повеќе кон Твојот Дух. Амин Затоа знај дека Господ Твојот Бог е вистински Бог верен Бог …

Божја љубов

Знам Боже дека Твојата љубов е над моите сваќања. Ти благодарам што каде и да одам и што и да се случи јас никогаш нема да ја изгубам твојата љубов. Амин И ние ја запознавме и веруваме во љубовта која Бог ја има кон нас. Бог е љубов и кој останува во љубовта останува во …

Братска љубов

Ти благодарам Исусе за сите луѓе што ги сакам. Знам, јас го гледам твојот лик во нив – помогни им тие да го видат Твојот лик во мене.Амин Ви давам нова заповед: да се љубите еден со друг како што Јас ве љубев вас така и вие да се љубите еден со друг. По тоа …

Осаменост

Се чуствувам премногу осамен понекогаш Боже. Ти благодарам што дури и тогаш кога немам никој друг секогаш го имам Твојот Дух.Амин Ако викнеш, Господ ќе ти одговори кога ќе извикаш ќе рече Еве Ме!(Исаја 58:9) Зошто си скапоцен во Моите очи, ценет си и Јас те возљубив.(Исаја 43:4) Душата некогаш тешко сфаќа но без разлика …

Мрзеливост

Исусе Ти благодарам што работата ми е поклон од Тебе за мене. Помогни ми да Те најдам Тебе во неа.Амин Мрзливата рака го осиромашува човекот а трудољубивата го збогатува. Кој собира лете разумен син е, а кој спие во жетвата донесува срам.(Пословици 10:4-5) Бидете неуморни во ревноста! Бидете пламени во духот.Служете му на Господа.(Римјаните 12:11) …

Храна и облека

Храната и облеката понекогаш ми се многу важни Господе. Потсети ме да не станам опседната со нив туку да ти ги доверам Тебе. Ти знаеш што ми треба и Ти ми вети дека ќе се грижиш за мене. Се потпирам на Тебе.Амин Ќе јадете изобилно, ќе јадете до ситка ќе го славите името на Господ, …

Простување

Кога ми е тешко да му простам на некого Господе потсети ме колку пати Ти си ми простил.Амин Туку ако твојот непријател е гладен нахрани го, ако е жеден напои го, зошто ако го правиш тоа ќе натрупаш жар на неговата глава!(Римјаните12:20) Можам да простам, но не можам да заборавам, е само поинаков начин на …

Верен Бог

Татко јас сум радосен што Твојата верност е совршена и вечна. Помогни ми секогаш да се потпирам на Тебе повеќе отколку на луѓето или на материјалниот свет. Јас знам дека Ти никогаш нема да ме изневериш. Амин. Тој си спомнува секогаш за Својот Завет за словото што им го кажа на илјади поколенија. (Псалм 105:8) …

Вечен живот

Потсети ме Татко дека мојот дом не е на земјата туку во вечноста. Ти благодарам што веќе се населувам во Твојот вечен свет. Амин Зошто Самиот Господ на заповед при глас на архангел и при Божја труба ќе слезе од небото и мртвите во Христа ќе воскреснат прво.(Солунјаните 4:16) Вистина, вистина ви велам: кој верува …