Божјата корекција

Понекогаш Боже, христијаните те прават сериозен, контролор на радоста, и чекаш да не удриш по глава ако ги поминеме границите. Исусе те молам потсети ме дека си по ликот божји и дека се ова е лага. Ти благодарам што си родител полн со љубов кој секогаш го посакува најдоброто за мене дури и кога велиш …

Брак

Господи се радувам што Ти го создаде законот за брак. Ти благодарам што на сите начини се откриваш себеси на светот преку оваа специјална врска. Се молам за Твој благослов и сила и радост за сите бракови секаде.Амин Уживај го животот со жената која ја љубиш во сите денови на својот суетен век што Бог  …

Душевен мир

Боже мој ти благодарам за радоста што ми ја донесуваш во мојот живот. Помогни ми да го најдам мојот душевен мир во Тебе и се што Ти ми даваш. Амин Веселото срце е одличен лек, а невеселиот дух ги суши коските. (Пословици 17:22) Нека вашето однесување биде слободно од среброљубие. Бидете задоволни со она што …

Должности кон нашите родители

Ти благодарам за моите родители Боже. Дури и сега кога сум возрасен нека нашиот однос продолжи да расте. Излечи ги нивните стари срца и јадосаноста со Твојот Свет Дух. Ти благодарам за се што ми даваш преку нив двајца – и помогни ми никогаш да не бидам презафатен за да им покажам колку многу ги …

Утеха

Ти благодарам Исусе што Твојот Дух ми носи голема утеха во моето срце. Кога сум тажна или исплашена потсети ме дека се што треба да направам е да Ти се предадам Тебе и Твојата љубов ќе се завитка околу мене како топло и удобно ќебе. Амин Господ ми е засолниште и тврдина секогаш проверен помошник …

Гнев

Боже мој понекогаш се гневам многу лесно. Нештата тргнуваат наопаку луѓето не се однесуваат како што јас сакам да се однесуваат, нечии зборови тешко ми паѓаат. Помогни ми Татко да го контролирам мојот гнев да не го искажам повредувајќи ги тие околу мене. Потсети ме дека кога обично доаѓа до ова јас сум лута едноставно …