Хаити – нови информации

Тим на хуманитарни работници на Црквата на Адвентистите на седмиот ден се на пат кон границата на Доминиканската Република и се очекува денес да пристигнат во Хаити. Првиот бран на помош носи медицински материјали и добра за итни случаи во земјата која беше погодена од катастрофалниот земјотрес од 7 степени по Рихтер и го остави …

Земјотрес во Хаити

Катастрофален земјотрес од 7 степени според Рихтер го погоди јужен Хаити. Според владата на Хаити ова е најјакиот земјотрес кој некогаш ја погодил оваа карибска земја. Раководството на Христијанската Адвентистичка Црква изрази загриженост за милионите Хаиќани кои се погодени од овој земјотрес. “Знаеме дека ќе има големи потреби во наредните денови“ – изјави Израел Леито, …

Еден милион оброци

Адвентистите на седмиот ден во Интер-Америка помогнаа да се нахранат еден милион од луѓето со најголеми потреби во нивните градови и заедници на 10 октомври на вториот регионален годишен “Ден на Добрина и Сочуство“, направен за да промовира свесност за гладот. Два американски долари или помалку донираше секој член на Црквата во регионот, кој беше …