НЕВИДЛИВИОТ СВЕТ НА АНГЕЛИТЕ

Луѓето се уште малку знаат за планетата на која живеат. Се уште многу повеќе го има она што не може да се види отколку она што се гледа. Да го замислиме само неизмерниот број на атомите што се наоѓаат во воздухот. Без сомнение, тие постојат иако се невидливи. Ни самиот воздух не може да се …

ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН 1,11-20

Христовите писма упатени до седуммина ангели, како претставници на седум цркви во Мала Азија, можат да бидат неисцрпен извор на радосни мигови во секое семејство кое заеднички ја проучува Библијата. Веќе многу пати сум се сретнувал со луѓе кои не доаѓаат во црква затоа што не им се допаѓаат некои верници или затоа што мислат …

ДОБРИ АНГЕЛИ И ЛОШИ ДУХОВИ ИЛИ ДЕМОНИ

Ангелите се небесни суштества што ги создал Бог пред постоењето на нашата Земја и луѓето. Зборот ангел значи пратеник (Мал.3,1) Добрите ангели се службени духови „Определени да им служат на оние, што ќе го наследат спасението (Евреите 1,14). ДОБРИТЕ АНГЕЛИ И НИВНИОТ БРОЈ 1. Дали ангелите постоеле при создавањето на човекот? „Откако, пак, го изгони …