ГОЛЕМИОТ АТЕИСТ: БОГ ПОСТОИ !

Постои само еден научник кој во историјата е наречен „икона на атеизмот”. Станува збор за др. Ентони Флу, професор по филозофија на најпознатите светски универзитети. Автор е на бројни книги кои ја оспоруваат религијата, од кои најпозната е „Бог и филозофија”. Професорот Флу бил идол на сите светски атеисти а неговите дебати со религиозните научници …

АКО ПОСТОИ БОГ ЗОШТО ПОСТОЈАТ АТЕИСТИ?

Дали Бог постои ? Тој е реалност, илузија или производ на нашата фантазија? Многу интелектуалци посебно Француските енциклопедисти, тврделе дека хипотезата за Бога веќе не е потребна во обидите да се објасни животот или потеклото на свемирот. Меѓутоа се соочиле со проблем, бидејќи во времето на просветеност, во кое мислеле дека идејата за Бога е …