БАДЕМИТЕ И ЛЕШНИЦИТЕ СЕ НАЈДОБАР ЛЕК ЗА СРЦЕТО

Лешниците, бадемите и оревите се одлични при превенција на срцевите заболувања – покажаа резултатите од едно научно истражување. Експертите забележале дека често консумирање на овие јаткасти плодови за човечкиот организам може да направи повеќе отколку лековитото маслиново масло. Шпанските научници, кои се автори на ова истражување, нагласуваат дека во комбинација со јаткастите плодови потребно е …