ЕСЕНСКИ СОБОР 2009

Соборот под мотото “Биди упорен во верата“ се одржа на ден 31.10.2009 година во Битола. Учество на овој собор земаа доста верници и проповедници на Христијанската адвентистичка црква. Главната порака на овој собор ја имаа гостите од Србија Драган Грујичиќ и Чањи Ласло. Соборот беше пропратен со песни на славење, молитви и поуки кои не …

Прошетка на младите во Прилеп, Битола и на Пелистер

Група млади од Кавадарци во Саботата ја посетивме црквата во Прилеп. Таму освен нас гостуваше и познатиот кларинетист Илија Ампевски. Тој ги вооудешеви прилепчани со својот кларинет и животното искуство кое го зборуваше. И овој пат тие ја покажаа својата гостопримливост на дело. Вечерта продолживме во Битола. Покрај топлата печка во црквената просторија се отворија …