Небесна самопослуга

Веќе долго бев на патот на животот. Еден ден здогледав знак со натпис: „Небесна самопослуга“ Кога се приближив, вратата ширум се отвори и веќе бев внатре. Видов многу Ангели. Стоеја насекаде. Еден ми ја додаде корпата и ми рече: „Дете мое, внимателно купувај. Се што му треба на човекот се наоѓа во оваа самопослуга. Ако …

Научете да примате

“Ако верувате, ќе примите…“ (Матеј 21,22) Низ целата Библија, има толку многу ветувања што Бог веќе ги исполнил за нас. Во Ефесјаните пишува дека “ Бог не благослови со секој духовен благослов“.Во Колосјаните пишува дека “Бог не направи достојни“. Има милост за секоја грешка што ќе ја направиме.Бог за тоа веќе се погрижил. Платено е …

Се е во тоа како гледаме на нештата

Ова е приказна за двајца мажи кои делеле соба во болница. Секој ден, човекот кој беше поблиску до прозорецот му раскажуваше на неговиот пријател што гледа надвор. Му опишувал во детали: “Денес, гледам убаво изгрејсонце.. . децата си играат надвор …дрвјата се расцветани…“ Другиот човек не можеше да стане од креветот, па не можеше да …

БИДЕТЕ БЛАГОДАРНИ!

*Бидете благодарни затоа што немате се. Ако имате се, што уште треба да очекувате? *Бидете благодарни ако нешто не знаете; така имате прилика да научите уште нешто. *Биди благодарен за тешките денови; тоа е прилика за духовно растење. *Бидете благодарни за своите ограничувања бидејќи тоа ти овозможува да направиш промена. *Биди благодарен за секој предизвик …

Како го започнувате денот?

Како го започнува современиот христијанин денот? Дали вие сте во онаа група која денот го започнува со утринско кафе и весник во рака, или пак можеби трчате да не закаснете за на работа или школо. Дали ваша прва работа е благодарност изразена во молитва за тоа што сте се пробудиле здрави и живи, свесни за …