Запрете навреме!

Рим. 13,10. „Љубовта не му прави зло на ближниот.“ НЕОДАМНА прочитав една налепница на браникот од автомобилот кој поминуваше пред мене: „ЗАПРЕТЕ НАВРАМЕ!“ Тоа ме потсети на проповедта што скоро ја слушнав во црква. Беше спомнато дека Библијата го забранува озборувањето и клеветењето со кои ги повредуваме луѓето кои живеат околу нас. Не смееме, ни …

Дали имаме разбирање за ближните?

Исус Христос има разбирање. Оној кој го зел човештвото врз себе знае како да се сочуствува со страдањата на човечкиот род. Не само што Исус ја познава секоја душа, и посебните потреби и искушенија на таа душа, туку ги познава и сите околности кои ја притискаат душата. Неговата рака е испружена кон секое дете што …