Стапици на сатаната

1 Јованово 2:15. „Не љубете го светот и сè што е во него. Ако некој го љуби светот, во него нема љубов од Отецот.“ Не знам дали сте гледале еден инересен начин како ги фаќаат мајмуните во Африка. Во еден вид тиква, нешто како нашиве лејки, ќе направат мал отвор, толку само да може мајмунот …

Барајте ги вистинските вредности

Брзите промени во наше време и збрката што произлегува од тоа, го доведува човекот во недоумица кога треба да ја одреди и да се определи за вистинската вредност. Очигледно е дека ни е потребно нешто на што ќе се потпреме ,нешто што ќе ни помогне да останеме простум во искушенијата што ги донесува нашето време, …