Рецепти-2

Рецепт за домашен леб 1кгр интегрално брашно ( мелено жито) 50 гр свеж квасец 1/5 л млака вода Морска сол Ладно цедено масло Малку ким и сончоглед (не е обавезно) Се истура брашното во поголем сад. Во средината се преви дупка во која ја ставате коцката свеж квасец, малку млака вода и додавате една и …