РАЦЕ НА МОЛИТВА

Во XV век во едно мало село во близина на Нирнберг, живееше семејство со осумнаесет деца. Со цел да заработи единствено за храна за оваа семејство, таткото и воедно главата на домаќинството, златар по професија, работел речиси 18 часа на ден во својата работилница. И покрај навидум безизлезната ситуација двајца од неговите синови имаа сон. …

Братска љубов

Ти благодарам Исусе за сите луѓе што ги сакам. Знам, јас го гледам твојот лик во нив – помогни им тие да го видат Твојот лик во мене.Амин Ви давам нова заповед: да се љубите еден со друг како што Јас ве љубев вас така и вие да се љубите еден со друг. По тоа …