ИМУНИЗАЦИЈА СО ВАКЦИНИРАЊЕ?!

Постојат повеќе проблеми поврзани околу ова прашање. Иако ние сега подобро ги разбираме вакцините, постои потреба за подобро разбирање на позадината која довела до овој спор. Како започнало вакцинирањето? Во Глочестершир, Англија, селскиот лекар Едвард Џенер, пробал да зарази луѓе со кравји сипаници во надеж дека тоа ќе им пружи имунитет против големите сипаници. Џенер …