Божјата корекција

Понекогаш Боже, христијаните те прават сериозен, контролор на радоста, и чекаш да не удриш по глава ако ги поминеме границите. Исусе те молам потсети ме дека си по ликот божји и дека се ова е лага. Ти благодарам што си родител полн со љубов кој секогаш го посакува најдоброто за мене дури и кога велиш …

КОГА ТРЕБА ДА СЕ ВОСПИТУВААТ ДЕЦАТА

Почитта кон родителскиот авторитет треба да биде всадена уште од најраното детство и подоцна негувано во младоста. Некои родители мислат дека тие можат на своите млади  да им дозволат свој начин на однесување во најраното детство, мислејќи дека кога тие ќе бидат повозрасни, ќе резонираат со нив, но тоа е голема грешка. Почнете уште од …

Мрзливоста и нејзиното лечење

Уште пред завршувањето на првата школска година детето открива дека работата не е ниту угодна ниту лесна. Затворено во училницата и така лишено од предноста цел ден да си игра слободно детето понекогаш чуствува дека е под одреден притисок. Напорот којшто е потребно да се вложи за да се одржи вниманието понекогаш ги надминува неговите …