БРАКОТ СКЛУЧЕН ВО ЕДЕМСКАТА ГРАДИНА

Бракот претставува заедница која е воспоставена, осветена и благословена од Бог. Постоењето на брачна заедница помеѓу маж и жена исполнета со посветена и верна љубов е основната Божјата воља за човекот. Бог толку многу посакувал човекот да има помошник крај себе, што во шестиот ден од Создавањето, веднаш после создавањето на Адам, Бог одлучил да …

Нова Година – Нова можност да направиш договор со Бог!

Кога стрелките ќе се поклопат на новогодишната полноќ, милиони луѓе си даваат ветувања сами на себе. Се заколнуваме дека оваа година ќе престанеме да пушиме, ќе изгубиме 15 кг, ќе напишеме новела, ќе ги подмириме нашите долгови, ќе се храниме поздраво, ќе одиме на одмор од соништата и.т.н. Членството во салите за вежбање одеднаш почнува …

Дали е потребно да се стапува во брачна врска денес?

Денес во општеството кое не опкружува може да се чуе често оваа прашање: -Противничка сум на бракот бидејќи не можам да замислам да на било кој му ветам нешто за што не сум сигурна да ли воопшто е возможно; вонбрачната заедница ми делува далеку почесно. Ако одлуката да живееш со друга личност е втемелена на …