ГЕРМАНИЈА ГО ПОТВРДИЛА НЕДЕЛНИОТ ЗАКОН

Работата на продавниците во недела го крши посебниот закон за заштита на неделата според уставот на Германија. Минатиот вторник одлучил Уставниот суд на Германија. Работата на продавниците дозволено е само во посебни случаеви, одлучил Уставниот суд на Карлсшуе прифакајќи ја тужбата на германските цркви против либерализација на работа во недела во сојузната покраина Берлин, каде …