БИБЛИЈАТА – Книга за сите генерации

Живееме во посебно време од светската историја во кое печатените страници заземаат истакнато и значајно место. Книги, разни списанија и многу други изданија, се издаваат во големи тиражи. Секој ден на јавноста и се нудат стотина нови наслови. Од тие нови книги многу се добри и корисни, но во историјата на човештвото ниту една книга …

Изјавите на познатите личности за Исус Христос

“Оној што во јавните служби ќе ги внесе принципите на првобитното христијанство, ќе го промени светот“ Бен Френклин (Американски пронаоѓач и државник од 18 век)   “Од сите морални системи, стари и современи, што сум ги разгледувал, ниеден не ми изгледа толку чист, како оној на Исус“ Томас Џеферсон (Трет претседател на Соединетите Американски Држави и …