Корисноста на медот

Дали знаете каков извор на храна е медот, кој Бог му го нуди на луѓето преку пчелите? Медот се состои од шеќер, глукоза и фруктоза, и минерали како магнезиум, калиум, калциум, натриум-хлорид, сулфур, железо и фосфати. Исто така содржи и витамин Б1, Б2, Ц, Б6, Б5 и Б3, а концентрацијата од сето наведено зависи од …