Настанување и надминување на лутината и стресот

„Мојата слатка Британи се претвора во чудовиште!“ рече Елиза. Ја слушав оваа млада мајка како раскажува приказна за нападот на бес кај нејзината 7 – годишна ќерка, тешкотиите пред спиење и за неодамнешниот загрижувачки повик од учителката на Британи. „Таа отсекогаш беше радост во нашата близина“ Елиза продолжи, нервозно стискајќи си ги рацете. „Се до …

Гнев

Боже мој понекогаш се гневам многу лесно. Нештата тргнуваат наопаку луѓето не се однесуваат како што јас сакам да се однесуваат, нечии зборови тешко ми паѓаат. Помогни ми Татко да го контролирам мојот гнев да не го искажам повредувајќи ги тие околу мене. Потсети ме дека кога обично доаѓа до ова јас сум лута едноставно …