ДА НАУЧИМЕ ОД ОРЛИТЕ

Интересна работа во врска со орлите е како тие ги градат своите гнезда. Изградбата на гнездото започнува со секакви видови на бодликави и остри нешта како трње и шилести стапчиња. Потоа мајката орел го исполнува оваа место со најмеките нешта кои може да ги пронајде. Волна, пердуви и крзна од нејзиниот плен го менуваат гнездото …