ИЗВЕШТАЈ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ ОДРЖАН ВО ШУТО ОРИЗАРИ

13. Ноември 2010 година ќе остане посебно запаметен за сите нас во Шуто Оризари. Имено, пред 10 години, поточно на 11. Ноември 2000 година беше посветен молитвениот дом во Шуто Оризари. По повод тој настан ние во Шуто Оризари на еден посебен начин го одбележавме овој јубилеј. Наша желба и цел беше на посебен начин …

60 ГОДИНИ УСПЕШЕН БРАК

На ден 18.12.2009 година навршија 60 години од бракот на Елена и Ристо Кочовски. Поради тоа во месната црква во Кавадарци беше организирана соодветна церемонија со цел да се одбележи овој настан што не е многу чест во ова време. Ристо Кочовски е роден на 22.12.1919 година во Струга, а детството и младоста ги минува …