Параболи за подготовка

Во беседата на Маслинската гора Исус не се трудел да ни даде подробен распоред за завршните настани од земната историја. Негова основна намера со која е проникнат најголем дел од текстот во 24. глава на Евангелието според Матеј е да не предупреди на измамите што ќе ги донесат лажните христоси, лажните пророци и лажните знаци. …