ДИНОСАУРУСИТЕ И ЧОВЕКОТ

Се претпоставува според теријата на еволуционизмот дека овие животни живееле на Земјата од пред 230 милиони год. до пред 65 милиони год. Од големина на петел до организам од родот Brachiosaurus кој тежел 80 тони и бил висок колку петкатница. Првиот фосил е откриен во Англија пред 180 год. Пронајдени се неколку заби и коски, …