Извештај од Струмичкиот округ

На 07.04.2012 година црквата од Струмица направи еден проект кој се совпадна со Светскиот ден на здравјето кој во цел свет беше организиран под мото “Здрава Храна за Подолг Живот“. Верниците од Струмичката црква направија пакетчиња со овошје, со што сакавме да ги повикаме болните на поголема грижа и одговорност кон начинот на исхраната и …

Извештај од Струмичкиот регион

За викендот од 18 до 19 Март во посета на месната црква Струмица и Колешино дојде секретарот на Југоисточната Европска Унија брат Игор Босниќ. Во Петокот вечерта брат Игор ни послужи со многу охрабрителна порака од книгата на пророкот Езекиел четиринаесетото поглавие. Во Сабота претпладне имавме прилика да чуеме порака од Евангелието по Матеј 5,38-43 …

КОНЦЕРТ НА ДУХОВНА МУЗИКА ВО СКОПЈЕ

Во организација на младинското одделение при ХАЦ Скопје во црквата Влае се одржа концерт на духовна музика во кој учествува групата “Маран-ата“ од Шуто Оризари. Пред поголем број на присутни верници и пријатели беа изведени шеснаесет музички точки во прослава на Господа. Имено групата “Маран-ата“ е основана 2005 година во која членуваат девет души и …