ПЧЕЛИТЕ РЕШАВААТ ЗАДАЧИ ПОБРГУ ОД КОМПЈУТЕРИТЕ

Пчелите можат да решат сложени математички проблеми што обично на компјутерот би му требале денови, според извештајот на истражувачите од Велика Британија. Преку внимателно набљудување, научниците од Универзитетот во Лондон утврдиле дека пчелите рутински ги решаваат проблемите со барањето на храна, кога треба да одредат кој пат е пократок помеѓу повеќе дестинации за да ја …

ТРИ ПРОЛЕТНИ ОПАСНОСТИ ЗА ДЕТСКАТА КОЖА

Топлите денови не повикуваат на дружење во природата, истражување, вежбање на отворено и на долги прошетки. Меѓутоа, другата страна на медалот носи со себе негативни последици. Сонцето, цвеќето и инсектите може да остават трага на вашата кожа. Кога ги носите децата во природа или само минувате време играјќи се во паркот, водете сметка за влијанијата …