Се уште Не!

Искушенијата на една шолја за чај! Јас отсекогаш не бев шолја за чај. Бев само една обична ламба од глина. Тогаш мојот господар ме зема и почна да ме обликува и да ми дава форма. Беше многу болно и Го молев да престане, но Тој само се насмеа и рече: “Се уште Не! “ Се …

Кога срцето е во ред

Еден човек, кој неочекувано наследил големо богатство, зазел соба во еден луксузен хотел. Штом се сместил во својата нова средина, и заповедил на рецепцијата секое утро да го разбудат во 5 часот. Секое утро кога телефонот би заѕвонил точно во 5 часот, би ја зел слушалката и сонливо би мрморел: „ви благодарам, но јас не …