Снаодливо пиле

Просторот во јајцето е многу економично искористен. Пилето лежи со свиткано вратче и со клунот свртен кон стомакот. При крајот на третата недела од лежењето, тоа веќе е раздвижено и способно за самостоен живот. Треба да излезе од лушпата, но како? Нема место да го исправи вратчето, па со клунот да удри во лушпата. Клунчето …