БИБЛИЈАТА – Книга за сите генерации

Живееме во посебно време од светската историја во кое печатените страници заземаат истакнато и значајно место. Книги, разни списанија и многу други изданија, се издаваат во големи тиражи. Секој ден на јавноста и се нудат стотина нови наслови. Од тие нови книги многу се добри и корисни, но во историјата на човештвото ниту една книга …

ПРОГОНСТВО НА БИБЛИЈАТА И НЕЈЗИНИТЕ ЧИТАТЕЛИ

Во историјата на човештвото не се памети повеќе прогонувана и уништувана книга од Библијата. Но сепак таа останува најпреведуваната и најчитаната книга на светот. Вистинитата сторија на еден брачен пар Тимотеј и Маура кои биле само неколку кратки недели во брак. Кажи му Тимотеј, те молам! Викала Маура, проколнувајќи го својот маж. Кажи му каде …

ПЕТ РАБОТИ ВО ЖИВОТОТ ШТО НЕ МОЖАТ ДА СЕ ВРАТАТ

Девојка чекала авион во чекална на еден голем аеродром. Бидејќи требало долго да чека, решила да купи книга за времето побрзо да и мине. Со книгата купила и бисквити. Седнала во ВИП чекалната за да чита на мир. Покрај неа имало масичка на која ја ставила кесичката со бисквити, а од другата страна се наоѓал …