Извештај од Струмичкиот регион

За викендот од 18 до 19 Март во посета на месната црква Струмица и Колешино дојде секретарот на Југоисточната Европска Унија брат Игор Босниќ. Во Петокот вечерта брат Игор ни послужи со многу охрабрителна порака од книгата на пророкот Езекиел четиринаесетото поглавие. Во Сабота претпладне имавме прилика да чуеме порака од Евангелието по Матеј 5,38-43 …

Серија на предавања – Евангелие За Втора Генерација

Во период од 10.01. до 15.01.2011 година во христијанската Адвентистичка Црква во Колешино беше одржана серија на предавања под наслов “Евангелие За Втора Генерација“. Локалниот проповедник Ѓурица Пастоњицки им помогна на посетителите низ неколку случки од Исусовиот живот поткрепени со историски податоци да го засакаат Евангелието според Јован. Предавањата редовно беа посетени од локалните жители, …

Окружен Собор во Колешино

Во малото село кое е сместено во источниот дел на Македонија, кое е познато по тоа што најмногу верски деноминации има и по еднаш годишниот планинарски марш кој се организира, Колешино, на 09.10.2010 година е одржан Окружен Собор на Струмичкиот округ. Гости на овој собор беа брата Галус Ласло и Михајло Гурев. На овој собор …