КОНЦЕРТ НА ХРИСТИЈАНСКИ ПЕСНИ ВО СКОПЈЕ

Во салата на Христијанската адвентистичка црква Влае во Скопје во сабота на 7 јануари 2012 година се одржа концерт на христијански песни со повеќе учесници, меѓу кои беа и членовите на детското хорче „Капки“ од Скопје. Солист на концертот беше Сузана Томовска, која песните ги придружуваше на гитара, заедно со гостите Бобан Мојсовски и Љупчо …

ТАЖНО Е, ЗАР НЕ?

ТАЖНО Е како 10 денари изгледаат многу кога ќе се понесат на црква, но толку малку кога се ќе се понесат во продавница. ТАЖНО Е колку долго изгледа кога му служиме на Бог еден час, но колку брзо поминуваат 60 минути во еден фудбалски натпревар. ТАЖНО Е колку долго изгледаат неколку часови поминати на црква, …

КОНЦЕРТ НА ГРУПАТА МАРАН-АТА

Со своите прекрасни гласови групата МАРАН-АТА од Скопје ги исполни со восхит слушателите во ХАЦ Кавадарци. Салата беше скоро полна и сите уживаа во прекрасната изведба на христијанска музика. Еден час без прекин пееја и го славеа Бога за Неговата милост, љубов и голема жртва на Голгота. Задоволните слушатели изразија желба да купат CD со …

КОНЦЕРТ НА ДУХОВНА МУЗИКА ВО СКОПЈЕ

Во организација на младинското одделение при ХАЦ Скопје во црквата Влае се одржа концерт на духовна музика во кој учествува групата “Маран-ата“ од Шуто Оризари. Пред поголем број на присутни верници и пријатели беа изведени шеснаесет музички точки во прослава на Господа. Имено групата “Маран-ата“ е основана 2005 година во која членуваат девет души и …

Концерт

На ден 14.11.2008 г. концерт одржа женскиот состав од гимназијата Живорад Јанковиќ, Нови Сад. На едночасовниот концерт пред околу стотина присутни беа отпеани повеќето песни од новиот албум “Ја желим бити тамо где си Ти“. На почетокот присутните ги поздрави пасторот на црквата во Кавадарци, Томе Божинов, а подоцна кон присутните се обрати и водачот …