Адвентистичките лидери за самитот во Kопенхаген

Дали христијаните треба да се грижат за околината? Претседателот на адвентистите на седмиот ден вели “да” во видеото објавено на You tube, совпаѓајќи се со самитот во Копенхаген. “Сосема во основа, грижата за животната средина не навраќа на нашите почетоци”, вели Полсон. Архиепископот на Кантербери рече дека по негово мислење христијаните треба да бидат загрижени …