Библијата за матните води на спиритизмот

Верувањето во задгробен живот, во бесмртна душа или во бесмртен дух, создало извонредно плодна почва на која никнала и се развила една недосеглива појава која е целосно надвор од нашиот рацио и која станува се поинтересна и попривлечна за денешниот човек. Станува збор за спиритизмот (spirit – дух) кој произлегува од кошот на окултните појави …

Лоши зборови – клин во срце!

“Никој од луѓето не може да го скроти јазикот, немирно зло, полн со смртоносен отров. Со него Го благословуваме нашиот Господ и Татко, и со него ги проколнуваме луѓето, кои се создадени според Божјо подобие.“ (Јаков 3:9,10) Дали некогаш сте се запрашале дали постои извор од кој тече слатка и горчлива вода? Вообичаено во природата …

Запрете навреме!

Рим. 13,10. „Љубовта не му прави зло на ближниот.“ НЕОДАМНА прочитав една налепница на браникот од автомобилот кој поминуваше пред мене: „ЗАПРЕТЕ НАВРАМЕ!“ Тоа ме потсети на проповедта што скоро ја слушнав во црква. Беше спомнато дека Библијата го забранува озборувањето и клеветењето со кои ги повредуваме луѓето кои живеат околу нас. Не смееме, ни …