Лажење

Господи направи ме чесна личност!Амин Не лажете се еден друг зашто го соблековте стариот човек со неговите дела и облековте нов кој се обновува во полно познавање по образот на Оној кој го создал.(Колосјаните 3:9-10) Не колнете се лажно во Моето име и не осквернувај го името на твојот Бог: Јас Сум Господ.(Левит 19:12) Се …