Дали гледаш ти во Христовото лице?

Веројатно сите сме чуле за една од најпознатите слики на Леонардо Да Винчи, Последната вечера, класичен приказ на Исус кој седи крај маса заедно со своите дванаесет апостоли. Многу стручњаци по историја на уметност веруваат дека сликата, кога прв пат била довршена, се разликувала од онаа што ние денес ја гледаме. Се смета дека на …