МАТУРИРАЊЕ ВО НОВИ САД

На 31. мај 2009. година во Нови Сад беше свеченото доделување на дипломи на матурантите од четвртата генерација на гимназијата „Живорад Јанковиќ„. Вкупно 11 матуранти го завршија своето школување во Адвентистичката гимназија. Помеѓу нив беа и Тасева Весна од Кавадарци и Демерџиев Христијан од Гевгелија кои успешно го завршија своето средно образование. Сите што матурираа …