КРШТЕВАЊЕ ВО КАВАДАРЦИ

Саботата (27.03.2010) во Христијанската Адвентистичка црква во Кавадарци беше исполнета со радосни настани. Беа крстени со библиско крштевање 3 особи и главен збор на овој настан имаше Драган Грујичиќ. Верниците исто така оваа сабота уште еднаш се потсетија на Христовата жртва која беше пролеана за целото грешно човештво и со обредот на понизност и земање …

ГОСПОДОВАТА ВЕЧЕРА

Исто онака како старозаветните служби и жртви во Светилиштето што укажале на доаѓањето на Месија, на неговата служба и на неговата смрт, и Господовата вечера го обновува споменот на Исусовата смрт и вниманието на верниците го насочува кон неговото ветено второ доаѓање. Тој обред прави повеќе отколку само што го симболизира покривањето и проштавањето на …