СПАСИ ЈА МОРСКАТА ЅВЕЗДА

Едно момче шетајќи по брегот на океанот наишло на илјадници морски ѕвезди кои водата ги исфрлила на брегот. Плимата се повлекувала и поради некоја чудна причина морските ѕвезди останале на суво. Сите биле осудени на смрт бидејќи не можеле да опстанат на жешкото сонце, без вода, до следната плима. Момчето тоа го сфатило и почнало …