Мрзеливост

Исусе Ти благодарам што работата ми е поклон од Тебе за мене. Помогни ми да Те најдам Тебе во неа.Амин Мрзливата рака го осиромашува човекот а трудољубивата го збогатува. Кој собира лете разумен син е, а кој спие во жетвата донесува срам.(Пословици 10:4-5) Бидете неуморни во ревноста! Бидете пламени во духот.Служете му на Господа.(Римјаните 12:11) …