Мудри зборови 2

Љубовта спрема ближниот не се покажува со тоа што ќе му дадеш парче леб кога е гладен; правата љубов ќе ја покажеш кога со него ќе го поделиш својот оброк иако твојата глад не е ништо помала од неговата. Кога двајца се караат ни еден не е во право. Четири работи на човекот никогаш не …

Мудри зборови

Многу примаат совети, но само мудриот од нив има корист. Не се чуди кога на небото на твојот живот ќе се појават облаци. Од каде инаку би дошол освежувачки дожд ако не од облаците. Ограничените умови не признаваат ништо што го надминува нивното сваќање. Масата се раководи спрема чувствата а не спрема разумот. Ако никаде …