Намалување на животниот товар

Цел синџир на дисконтни дуќани развиени ширум во сите држави на САД наполно пропаднал. Поради што се случило тоа? Дали нивната стока била со послаб квалитет или цените им биле превисоки? Еден трговец од конкурентскиот блок го дал следното објаснување: „Тоа се случи затоа што вработените кај нив беа намрштени, неучтиви и нељубезни кон купувачите.“ …

ЉУБЕЗНИ ЗБОРОВИ И НАСМЕВКИ ВО СЕМЕЈСТВОТО

Ја правиме ли ние истата грешка како што ја прават многу луѓе, излегуваат од дома и ја понесуваат со нив насмевката и љубезноста и додека се вратат дома како да ја изгубиле некаде и тогаш се присутни нељубезни зборови, гнев, нервоза и отуѓување од семејството. Како христијани нам ни е должност да негувме љубезност, да …

КАКО ДА БИДЕТЕ ПОУБАВИ

Храната радикално влијае на состојбата на нашиот организам. Правилната исхрана може де не направи попривлечни на тој начин што ќе ја зголеми цврстината и сјајот на кожата на лицето и на ткивото воопшто. Еве неколку знаци на здрава исхрана: –КОЖА– Многу жени се обидуваат да го решат проблемот со сувата или мрсна кожа со користење …