ГЕРМАНИЈА ГО ПОТВРДИЛА НЕДЕЛНИОТ ЗАКОН

Работата на продавниците во недела го крши посебниот закон за заштита на неделата според уставот на Германија. Минатиот вторник одлучил Уставниот суд на Германија. Работата на продавниците дозволено е само во посебни случаеви, одлучил Уставниот суд на Карлсшуе прифакајќи ја тужбата на германските цркви против либерализација на работа во недела во сојузната покраина Берлин, каде …

Под опсада

Во борбата што ќе се води во последните денови, против божјиот народ ќе се здружат сите изопачени сили кои што отпаднале од Господ погазувајќи го Неговиот закон. Во таа борба, Саботата ќе биде голем камен на проба, затоа што во заповедта за Саботата Тој се открил себеси како Создател на небото и земјата. Саботата ќе …