МАТУРИРАЊЕ ВО НОВИ САД

На 31. мај 2009. година во Нови Сад беше свеченото доделување на дипломи на матурантите од четвртата генерација на гимназијата „Живорад Јанковиќ„. Вкупно 11 матуранти го завршија своето школување во Адвентистичката гимназија. Помеѓу нив беа и Тасева Весна од Кавадарци и Демерџиев Христијан од Гевгелија кои успешно го завршија своето средно образование. Сите што матурираа …

КРШТЕВАЊЕ ВО НОВИ САД

Во преполната сала на Христијанската Адвентистичка црква во Нови Сад на 25.04.2009год. шест млади особи ги предадоа своите животи на Христа. Младите кои беа крстени се од Адвентистичката гимназија Живорад Јанковиќ. Во овој број на крштеници беше и Михаилова Радица од Кавадарци. Целата програма таа сабота беше посветена на младите крштеници. Учесниците на богослужението кои …

Концерт

На ден 14.11.2008 г. концерт одржа женскиот состав од гимназијата Живорад Јанковиќ, Нови Сад. На едночасовниот концерт пред околу стотина присутни беа отпеани повеќето песни од новиот албум “Ја желим бити тамо где си Ти“. На почетокот присутните ги поздрави пасторот на црквата во Кавадарци, Томе Божинов, а подоцна кон присутните се обрати и водачот …