Обидете се повторно

Еден писател го опишал своето животно искуство со следните зборови: „Постојано бев победуван, но во мене сепак постои нешто што никогаш не може да се победи. Јас сум полн со нови почетоци. “Полн со нови почетоци! Колку е прекрасен тој животен факт! Постојат промашувања, порази што можат да се поправат со користење на нови почетоци. …