Храна и облека

Храната и облеката понекогаш ми се многу важни Господе. Потсети ме да не станам опседната со нив туку да ти ги доверам Тебе. Ти знаеш што ми треба и Ти ми вети дека ќе се грижиш за мене. Се потпирам на Тебе.Амин Ќе јадете изобилно, ќе јадете до ситка ќе го славите името на Господ, …

Нова облека

„Сите ние станавме нечисти и секоја наша правда како извалкана облека.“ (Исаија 64,5) Двајца пријатели разговарале недолго откако постанале христијани по своја лична одлука. Едниот бил сиромашен, од многу безбожни родители; другиот доаѓал од богато религиозно семејство. Откако секој од нив го опишал своето обратување, човекот кој потекнувал од богато, религиозно насочено семејство го запрашал …

ДАЛИ ТЕБЕ ТИ БИЛО ЛАДНО?

Тоа било една божиќна ноќ во Кореја. Една млада жена која очекувала дете се пробивала низ снежните наноси до домот на мисионерот и неговата сопруга кои и биле пријатели и знаела дека можат да и помогнат. Не била далеку од куќата на мисионерот кога наишла на мал мост. Тука почувствувала јаки болки и знаела дека …