КАКО ДА ГО ИЗБЕГНЕТЕ СТРЕСОТ

Живееме во време кога секојдневните активности и случувања ни задаваат големи стресови. Меѓутоа, без оглед на сериозноста на ситуацијата, треба да ја зачуваме својата присебност, а позитивното гледање на работите и оптимизмот да ги ставиме во преден план. Навиките во исхраната се многу важни, особено кога станува збор за стресот. На организмот, кој се наоѓа …

ТРЕБА ЛИ ДА СЕ ЈАДЕ МЕЃУ ОБРОЦИ

Сигурно ќе ве изненади фактот дека педесет од секои сто жители на нашата планета заминуваат на спиење без храна, затоа што едноставно немаат што да јадат. Да, светот во кој живееме пијан е од незапаметено изобилство, од една страна, а сепак од друга страна, стотици илјади, па и милиони, немаат доволно храна. Фала на Бога, …