Кога срцето е во ред

Еден човек, кој неочекувано наследил големо богатство, зазел соба во еден луксузен хотел. Штом се сместил во својата нова средина, и заповедил на рецепцијата секое утро да го разбудат во 5 часот. Секое утро кога телефонот би заѕвонил точно во 5 часот, би ја зел слушалката и сонливо би мрморел: „ви благодарам, но јас не …