Осаменост

Се чуствувам премногу осамен понекогаш Боже. Ти благодарам што дури и тогаш кога немам никој друг секогаш го имам Твојот Дух.Амин Ако викнеш, Господ ќе ти одговори кога ќе извикаш ќе рече Еве Ме!(Исаја 58:9) Зошто си скапоцен во Моите очи, ценет си и Јас те возљубив.(Исаја 43:4) Душата некогаш тешко сфаќа но без разлика …

Осаменоста опасна колку и цигарите

Залудно се откажувате од пушењето и одржувате витка линија ако немате пријатели. Американските научници предупредуваат дека осаменоста влијае на здравјето исто како и пушењето или прекумерната дебелина. Тоа значи дека осамените луѓе имаат повисок крвен притисок, послаб имунитет и поголеми шанси да заболат од деменција (сенилност и намалување на интелектуалните способности) во споредба со оние …