РОДЕН ОД ОТЕЦОТ

ОТКРИТИЕ НАД ОТКРИТИЈАТА Денеска во светот повеќе од кога и да е се расправа за личноста на Исуса Христа. Се уште можат да се слушнат и различни мислења. Некои во него гледаат еден од многуте великани како што биле Буда, Платон, Заратустра, Августин или Лутер. Повеќето историчари ја признаваат неговата улога и неговото влијание во …