Дали е вашата колиба запалена?

Си била една приказна за еден човек кој бил на еден брод и кого го снашла страшна бура. Неговиот брод се превртел и тој завршил на еден напуштен остров сосем сам. Поминувале недели, и тој се чувствувал толку очајно, толку избезумено. Не ни помислувал дека некогаш ќе биде пронајден. Тој се молел секој ден, но …

Нова Година – Нова можност да направиш договор со Бог!

Кога стрелките ќе се поклопат на новогодишната полноќ, милиони луѓе си даваат ветувања сами на себе. Се заколнуваме дека оваа година ќе престанеме да пушиме, ќе изгубиме 15 кг, ќе напишеме новела, ќе ги подмириме нашите долгови, ќе се храниме поздраво, ќе одиме на одмор од соништата и.т.н. Членството во салите за вежбање одеднаш почнува …

ПЛАН НА СПАСЕНИЕТО

Човекот ја прекршил Божјата заповед (1.Мој. 2,17) и со тоа навлекол на себе тешки последици. Гревот ги ослабел физичките и духовните сили, го затемнил во него Божјиот лик (Рим.3,23) и го одделил од Бога, од изворот на животот и среќата (Исаија 59,1.2). Со гревот човекот ја загубил својата првобитна татковина – едемскиот рај, како и …